DA EN

Carr & Day & Martin

Carr & Day & Martin
Carr & Day & Martin har været fremstillet i Storbritannien siden 1765. De er stolte af at have titlen som Kongelig Hofleverandør af kvalitets sadelprodukter til Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II; vores første titel af Kongelig Hofleverandør blev tildelt i George IV's regeringstid, hvor det hele begyndte.
Under George IV's regeringstid, afspejlede solidt, omhyggeligt og dyrt fodtøj ånden af denne særlige æra, men på trods af deres originalite design og smukke håndværk, blev ingen af skoene nogensinde poleret! Soles blev olieret og overdelen lakeret, men poleret, aldrig! Det tilfaldt til to af hans ydmyge undersåtter til at skabe en revolution ved at lave en "Blacking" til at polere læder. Præparatet, de opfandt, førte til oprettelsen af den verdensberømte virksomhed oprindeligt kendt som Day & Martin.
Det hele startede i 1765, da Hr Day, en frisør fra Doncaster, mødte en gammel soldat, der gav Day en opskrift for at lave støvle "Blacking", som han havde udviklet til at polere støvlerne på hans overordnede officerer. "Lav det sådan her" sagde soldaten Martin", og du vil tjene en formue!"
Meget hurtigt indså Hr Day, hvor godt produktet var, og sammen åbnede de en lille butik på High Holburn 97 i London i 1770.
Den sorte sværte blev blandet i butikkens baglokale og undertiden i Hr Day's køkken. Efterspørgslen steg så hurtigt, at i del lille butik i sidste ende gav plads til en statelige bygning, der dækkede det samme areal og en stor del af det omkringliggende område.

Day havde en flair for reklame og pragtfulde sorte, som heste blev brugt til at trække Day & Martin's vogne. Hestene leverede deres produkter i hele London i det 19. århundrede.
Det siges, at disse samme heste blev udlånt til statsbegravelsen af hertugen af Wellington. Bortset fra hestene selv, havde firmaet vidunderlige stalde samt udstyr og plejede at bruges til at tage alle præmier til lokale shows og events. En interesse i produkter til ridesporten blev født, og det første produkt der blev fremstillet var Belvoir Bar Soap. Produktet bliver stadig lavet efter den oprindelige opskrift, er det stadig den første glycerin sæbe på markedet til denne dag.
Da virksomheden blev solgt i 1923, havde de etableret verdensomspændende oversøiske handel og et produktsortimentet der nu også inkluderede gulvpolish, seletøj, metal polish og sko og læderpleje af enhver art. De nye ejere, Carr & Son. var et lige så berømte firma, selvom det ikke var helt så gammel. Firmaet var blevet etableret i 1837, det år, at dronning Victoria kom til tronen.
I 1950 havde Carr & Day & Martin, som det nu hed, ar kendt, re-designet emballagen til hele deres produktsortiment. De nye dåser blev siges at være "lyse og tiltalende og med tydelig skrift", lige som ilustrationerne var gået efter, så helheden udgjorde et velafbalanceret design.
Produktudviklingen fortsatte, og Carr & Day & Martin blev kendt for deres innovation, og under mankgel på metal til dåser i 50'erne, lancerede de en en all-round olie i en engangs tube
Indtil 1900-tallet bestod Carr & Day & Martin's produkter til ridesporten hovedsageligt af læder plejeprodukter som sadelsæbe, polish og olie. Imidlertid blev Carr & Day & Martin, takket være den efterfølgende lancering af produkter som Canter Mane & Tail Conditioner, Gallop Shampoo og Vanner & Prest Hoof Oil, fast etableret som det førende plejemiddelsprodukt til heste i UK, med global appel.